Placeholder image

2020-03-24 Mentorenwerkplaats "Talentgedreven Coachen"

24 maart 2020
Talent is er alleen als het gezien wordt!
Heb jij de talenten van jouw leerlingen/studenten al in beeld?

Ieder kind dat wordt geboren zit boordenvol talent. Talent gaat niet persé over het uitblinken in bepaalde activiteiten, maar over activiteiten die vanzelf lijken te gaan en die energie opleveren. Denk aan activiteiten waarbij de tijd voorbijvliegt en je batterijen weer oplaadt.

Ook in jouw klas/groep studenten barst het van de talenten. Alleen zijn jouw leerlingen/studenten zich hiervan vaak niet bewust. Het voelt voor hen als vanzelfsprekend. Talent is relationeel; het is er alleen als het gezien wordt. Jouw leerlingen/studenten hebben jou als begeleider nodig in het ontdekken van die activiteiten waar ze energie van krijgen en waar ze dan vaak ook al goed in zijn of zich verder in kunnen ontwikkelen. Voordat je de talenten van jouw leerlingen/studenten leert (h)erkennen, ga je eerst zelf aan de slag met het ontdekken van je eigen talenten.

Deze workshop zit vol met activerende werkvormen. Mede hierdoor ga je aan het einde van de dag naar huis met een 'tas' vol tools, materialen en handvatten om in je eigen onderwijspraktijk direct aan de slag te gaan! Weet je hoe je talenten van jezelf en van de ander kunt (h)erkennen en heb je wellicht een herziende blik op wat talent precies is en welke positieve uitwerking het talentgedreven werken heeft op dat van jouw leerlingen/studenten.

 

Meer informatie