Placeholder image

2020-04-16 Masterclass rekenen: Effectief rekenonderwijs op de basisschool

Voor wie:

Leerkrachten, rekenspecialisten en intern-begeleiders

 

Inhoud:

Effectief rekenonderwijs op de basisschool

Met de invoering van het realistisch rekenen heeft er de afgelopen twintig jaar een wijziging plaatsgevonden in de rekendidactiek.

Kinderen leren geen vaste oplossingsprocedures meer, maar moeten zelf ontdekken hoe ze een som kunnen oplossen of

kunnen kiezen uit verschillende manieren. Rekenboeken bevatten minder kale sommen, maar vooral veel verhaaltjes en plaatjes.

Maar wat zegt de wetenschap over effectief rekenonderwijs? En wat is jullie rekenvisie? Hoe realiseer je effectief rekenonderwijs in de klas? In deze masterclass wordt je geprikkeld om hierover na te denken en krijg je praktische handvaten om de volgende dag mee aan de slag te gaan in de klas.

***De inhoud blijft zoveel mogelijk bij de dagelijkse praktijk, gericht op de ''normale'' situatie. We zullen echter extra tips geven over hoe goed rekenonderwijs te verzorgen op afstand.***

Agenda

• Realistisch versus traditioneel rekenonderwijs

• Effectief rekenonderwijs in de klas

• Belang van automatiseren

Bio

Nicolette Simons en Ellen Speekenbrink werken als onderwijsadviseur met een specialisme in rekenen bij Edux Onderwijspartners. In hun werk begeleiden zij basisscholen op het gebied van instructie, rekenen, taal en doelgericht werken. Samen proberen we de theorie op een inspirerende wijze naar de praktijk te vertalen: het primaire proces, dat wat de leerkracht dagelijks doet, is wat er toe doet.

Resultaat:

Meer kennis over effectief rekenonderwijs.

Meer informatie:

Contact: Ellen van Reemst
Telefoon: 0715247670

Bijzonderheden:

Op 20 april a.s. stond er een Masterclass ''Effectief Rekenonderwijs op de basisschool'' gepland. Gezien de huidige situatie hebben we besloten om deze Masterclass in de vorm van een online Masterclass te verzorgen. Anders dan anders, maar we gaan er het beste van maken samen!

Op 15 april (einde middag) ontvang je van de PROO Academie een link waarmee je de masterclass kunt bekijken. Je kunt dus inloggen wanneer dat jou uitkomt.

Zorg ervoor dat je een laptop met internetverbinding ter beschikking hebt; de masterclass moet worden gekeken via een webbrowser.
De link is beschikbaar van donderdag 16 april 09.00 uur t/m vrijdag 24 april 20.00 uur. Daarna is de link niet meer geldig.

Zorg ervoor dat je tijdens de webinar je vragen opschrijft.
Deze kun je achteraf mailen aan: n.simons@edux.nl. Haar collega Ellen Speekenbrink en zij verzamelen alle vragen (anoniem) incl. antwoorden in een verslag, en sturen deze na de meivakantie toe aan alle deelnemers. Indien de behoefte er is, komt er mogelijk ook gelegenheid om via een digitale sessie (Office Teams) vragen te stellen. Hierover krijg je meer informatie tijdens de masterclass.


 

Kosten:

€ 0.00 per deelnemer.
Aanvang Beschikbare plaatsen Inschrijven
16-04-2020279